Składniki:
- 2 płaty tilapii
- Tarta mozarella
- 2 łyżki ciemnego sosu sojowego
- Kawałek świeżego imbiru
- Ząbek czosnku
- Kilka suszonych pomidorów w zalewie oliwnej
- Łyżeczka chili w proszku
- Pieprz
Wykonanie:
- Tilapie natrzec pieprzem.
- Wymieszać sos sojowy z wycisnietym przez praskę czosnkiem, chili i startym lub pokrojonym w drobne paseczki imbirem.
- Pomidory rownież pokroić w paseczki i czesc dodac do sosu sojowego, cześć zostawić.
- Dodac jeszcze cześć startem mozarelli i wszystko wymieszać.
- Do zaczyna zaroodpornego wyscielic folie aluminiowa.
- Położyć płaty ryby, na nie farsz imbirowo-pomidorowo-serowy.
- Zakryc i piec 15 minut.
- Następnie na wierzch położyć resztę suszonych pomidorów i posypac serem. Nie zarywać folia.
- Piec kolejne 10-15 minut.
Smacznego;)
Koniecznie wypróbuję:)
OdpowiedzUsuńfajny pomysł na rybę:) coś nietypowego i zapewne smacznego:)
OdpowiedzUsuńpyszna:))
OdpowiedzUsuń