niedziela, 22 września 2013

Tilapia z imbirem i suszonymi pomidorami

Pyszna rybka:) bardzo lubię połączenie imbiru, czosnku, sosu sojowego..zarówno do makaronu jak i do marynaty do rybki:))

Składniki:
  • 2 płaty tilapii
  • Tarta mozarella
  • 2 łyżki ciemnego sosu sojowego
  • Kawałek świeżego imbiru
  • Ząbek czosnku
  • Kilka suszonych pomidorów w zalewie oliwnej
  • Łyżeczka chili w proszku
  • Pieprz
Wykonanie:
  1. Tilapie natrzec pieprzem.
  2. Wymieszać sos sojowy z wycisnietym przez praskę czosnkiem, chili i startym lub pokrojonym w drobne paseczki imbirem.
  3. Pomidory rownież pokroić w paseczki i czesc dodac do sosu sojowego, cześć zostawić.
  4. Dodac jeszcze cześć startem mozarelli i wszystko wymieszać.
  5. Do zaczyna zaroodpornego wyscielic folie aluminiowa.
  6. Położyć płaty ryby, na nie farsz imbirowo-pomidorowo-serowy.
  7. Zakryc i piec 15 minut.
  8. Następnie na wierzch położyć resztę suszonych pomidorów i posypac serem. Nie zarywać folia.
  9. Piec kolejne 10-15 minut.
Smacznego;)

3 komentarze:

Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)