Składniki:
- 400 g ulubionego makaronu
- Podwójna pierś z kurczaka
- Pól słoika suszonych pomidorów
- Ok. 80 g tartego sera mozarella
- Sól
- Pieprz
- Świeża bazylia
- Suszone bazylia i oregano
- 1 papryczka pepperoni
- Papryka czerwona
- olej do smażenia
Marynata:
- 2 łyżki sosu teriyaki
- 2 łyżki sosu sojowego
- Sól,pieprz
- łyżeczka papryczki chilli
Wykonanie:
- Pierś oczyść, umyj i pokrój w paseczki.
- Składniki na marynatę połącz i dodaj do mięsa. Odstaw na ok. godzinę. Mięso usmaż.
- Makaron ugotuj al dente. Odcedź.
- Pomidory i paprykę pokrój w paseczki.
- Makaron wymieszaj z mięsem, paprykami, pomidorami. Dopraw solą i pieprzem.
- Podaj na talerz, posyp serem i bazylią.
jakie fajne kolorowe danie !
OdpowiedzUsuńMmm, świetny taki pikantny makaron.
OdpowiedzUsuń