wtorek, 24 września 2013

Tarta z jagodami

Pyszna:))


Składniki:

ciasto:
  • 175 g mąki
  • 125 g masła
  • 2 żółtka
  • sól
  • 50 g cukru pudru
masa:
  • 100 g białej czekolady
  • 500 g serka mascarpone
  • 330 ml śmietany 30%
  • 300 g jagód
Wykonanie:
  1. Składniki na ciasto zagnieść, owinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na godzinę.
  2. Kremówkę ubić na sztywno.
  3. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Ostudzić, dodać do śmietany.
  4. Połączyć z serkiem mascarpone. Delikatnie wymieszać. Odstawić do lodówki.
  5. Formę do tarty wylepić ciastem, ponakłuwać widelcem.
  6. Piec w piekarniku przez około 20min w temp 180 stopni. Po upieczeniu ostudzić.
  7. Jagody umyć i osuszyć.
  8. Na ciasto wylać krem a na nim ułożyć owoce.Tartę odstawić w chłodne miejsce.
Smacznego:)






1 komentarz:

Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)