smakuje wyśmienicie;)
Składniki: Tortownica 23 cm
- 2 opakowania makaronu caneloni
- 1kg mięsa mielonego wolowo-wieprzowego
- 1 duży słoik pomidorów (domowych) bez skóry albo 2 puszki pomidorów
- 3 łyżki przecieru pomidowego
- Świeży Brazylia
- Sól,pieprz
- 3 ząbki czosnku
- 150 g tartej mozarelli
- Oliwa
Wykonanie:
- Mięso podsmażyć na oliwie, dodać czosnek zmiażdżony.
- Po 5 minutach dodać pomidory bez skory, sól, pieprz. Wymieszać.
- Po kolejnych 5 minutach dodać polowe sera. Wymieszać.
- Rurki makaronu napełnić farszem,włożyć listki mozarelli do kazdej rurki i układać w trotownicy, jedna obok drugiej tworząc warstwy w tortownicy.
- Na Wierzch położyć warstwę fałszu mięsnego.
- Piec 15 minut następnie wyjąć tortownice i posypac serem.
- Piec kolejne 15 minut.
Smacznego;)
Rada:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)