czwartek, 19 września 2013

Tort makaronowy

Pyszny torcik;) dla wielbicieli makaronu rozpusta;) piękne się prezentuje i 
smakuje wyśmienicie;)

Składniki: Tortownica 23 cm

  • 2 opakowania makaronu caneloni
  • 1kg mięsa mielonego wolowo-wieprzowego
  • 1 duży słoik pomidorów (domowych) bez skóry albo 2 puszki pomidorów
  • 3 łyżki przecieru pomidowego 
  • Świeży Brazylia
  • Sól,pieprz
  • 3 ząbki czosnku
  • 150 g tartej mozarelli
  • Oliwa


Wykonanie:
  1. Mięso podsmażyć na oliwie, dodać czosnek zmiażdżony.
  2. Po 5 minutach dodać pomidory bez skory, sól, pieprz. Wymieszać.
  3. Po kolejnych 5 minutach dodać polowe sera. Wymieszać.
  4. Rurki makaronu napełnić farszem,włożyć listki mozarelli do kazdej rurki i układać w trotownicy, jedna obok drugiej tworząc warstwy w tortownicy.
  5. Na Wierzch położyć warstwę fałszu mięsnego.
  6. Piec 15 minut następnie wyjąć tortownice i posypac serem.
  7. Piec kolejne 15 minut.
Smacznego;)

Rada:
Makaron nie gotujemy, bo bedzie problem z nadzianiem farszu. Makaron zmięknie pod warstwą sosu mięsnego.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)