poniedziałek, 6 stycznia 2014

Pasta z makreli wędzonej

Do tej pory jadłam makrelę wędzoną w czystej postaci;) samą rybkę na kanapeczce. Teraz będę jadali tylko z tą pastą;) połączyłam swoje ulubione składniki i wyszła pyszna pasta;) a jakżeszby inaczej;))

Składniki:
  • Mała makrela wędzona
  • 2 jajka na twardo
  • 4 plasterki sera żółtego
  • 1/2 cebuli czerwonej
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego rzadkiego, np. Łowicz
  • Sól, pieprz świeżo mielony
Wykonanie:
  1. Makrelę rozdrobnij na małe kawałki i oczyść z ości.
  2. Cebulę, jajka i ser pokrój w kostkę.
  3. Do miski dodaj wszystkie składniki, jogurt i przyprawy. 
  4. Wymieszaj, a następnie zblenduj.
Smacznego;)







2 komentarze:

  1. idealna na kanapki zamiast wędlin:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Właśnie jem - genialna! Chyba najlepsza pasta z makreli jaką jadłam

    OdpowiedzUsuń

Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)