Pasta z makreli wędzonej
Do tej pory jadłam makrelę wędzoną w czystej postaci;) samą rybkę na kanapeczce. Teraz będę jadali tylko z tą pastą;) połączyłam swoje ulubione składniki i wyszła pyszna pasta;) a jakżeszby inaczej;))
Składniki:
- Mała makrela wędzona
- 2 jajka na twardo
- 4 plasterki sera żółtego
- 1/2 cebuli czerwonej
- 4 łyżki jogurtu naturalnego rzadkiego, np. Łowicz
- Sól, pieprz świeżo mielony
Wykonanie:
- Makrelę rozdrobnij na małe kawałki i oczyść z ości.
- Cebulę, jajka i ser pokrój w kostkę.
- Do miski dodaj wszystkie składniki, jogurt i przyprawy.
- Wymieszaj, a następnie zblenduj.
idealna na kanapki zamiast wędlin:)
OdpowiedzUsuńWłaśnie jem - genialna! Chyba najlepsza pasta z makreli jaką jadłam
OdpowiedzUsuń