środa, 3 września 2014

Krem pomidorowy

Bulion można wykorzystać z zapasów i zrobić ekspresową, pyszną zupkę krem:)

Składniki:
  • domowy bulion z marchewka, pietruszka, selerem, lubczykiem, liściem laurowym i zielem angielskim
  • 400 ml passaty pomidorowej
  • sól, pieprz, suszona bazylia
  • drobny makaronik kwiatuszki
Wykonanie:
  1. Do gotującego się bulionu z warzywami (wyjmij lubczyk, liść laurowy i ziele angielskie) dodaj passatę.
  2. Gotuj chwilkę. Przypraw i zblenduj.
  3. Podawaj z makaronikiem.
Smacznego:)

1 komentarz:

  1. Uroczo wygląda z tym makaronikiem. Zapraszam do dodania przepisu do mojej akcji Warzywa psiankowate 2014 :)

    OdpowiedzUsuń

Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)