niedziela, 21 września 2014

Pulpety indycze z 3 papryk z piekarnika

Pyszniutkie i prościutkie pulpeciki z piekarnika;)

Składniki:

  • 1/2 kg mięsa mielonego (u mnie z indyka)
  • 3 kolorowe papryki (po 1/2 papryki z każdego koloru)
  • 1 jajko
  • Sól, pieprz
  • 2 ząbki czosnku

Wykonanie:

  1. Papryki pokrój w drobniutką kosteczkę, a czosnek przeciśnij przez praskę.
  2. Wymieszaj mięso z przyprawami i paprykami. Uformuj kulki.
  3. Na blaszce wyłóż papier do pieczenia i ułóż pulpeciki.
  4. Piekarnik nagrzej i upiec pulpety, ok.30 -40 minut (180 st). Sprawdź czy to wystarczy czy jeszcze troszkę należy zostawić w piekarniku.
Smacznego;)


1 komentarz:

Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)