środa, 3 września 2014

Sernik agrestowy z jagodami... na zimno

Serniki na zimno są mega w upalne dni! Osobiście uwielbiam. Im szybciej się je robi tym lepiej :D

Składniki:
  • 1 kg mielonego twarogu na sernik
  • 2 galaretki agrestowe
  • 2 galaretki wiśniowe (lub inne ulubione)
  • 1/2 op. biszkoptów
  • garstka jagód i kilka brzoskwiń do dekoracji
  • cukier waniliowy (do sera)
Wykonanie:
  1. Galaretki agrestowe wymieszaj z 1 szklanką gorącej wody. Ostudź.
  2. Ser przełóż do miski i za pomocą blendera zmiksuj. Mozesz dodać opakowanie cukru wanilioiwego.
  3. Dodaj ostudzoną galaretkę i zblenduj. Dodaj garstkę jagód i wymieszaj łyżką.
  4. Biszkopty ułóż na dno tortownicy i wlej masę serowo-agrestową.
  5. Wstaw do lodówki do stężenia
  6. Galaretki wiśniowe rozpuść w 3 szklankach gorącej wody. Ostudź.
  7. Na stężałą masę połóż jagody i obrane, drobno pokrojone brzoskwinie.
  8. Zalej galaretką wiśniową. Wstaw do lodóki.
Smacznego:)



1 komentarz:

Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)