Składniki:
- 1 kg mielonego twarogu na sernik
- 2 galaretki agrestowe
- 2 galaretki wiśniowe (lub inne ulubione)
- 1/2 op. biszkoptów
- garstka jagód i kilka brzoskwiń do dekoracji
- cukier waniliowy (do sera)
Wykonanie:
- Galaretki agrestowe wymieszaj z 1 szklanką gorącej wody. Ostudź.
- Ser przełóż do miski i za pomocą blendera zmiksuj. Mozesz dodać opakowanie cukru wanilioiwego.
- Dodaj ostudzoną galaretkę i zblenduj. Dodaj garstkę jagód i wymieszaj łyżką.
- Biszkopty ułóż na dno tortownicy i wlej masę serowo-agrestową.
- Wstaw do lodówki do stężenia
- Galaretki wiśniowe rozpuść w 3 szklankach gorącej wody. Ostudź.
- Na stężałą masę połóż jagody i obrane, drobno pokrojone brzoskwinie.
- Zalej galaretką wiśniową. Wstaw do lodóki.
Mmm, bardzo smakowicie wygląda :)
OdpowiedzUsuń