- 1 sałata lodowa
- puszka kukurydzy
- czerwona papryka
- pół ogórka zielonego
- pomidorki koktajlowe
- 1 podwójna pierś z kurczaka
- przyprawa gyros
- ser mozarella (u mnie tarta,ale może być w kulce lub kuleczkach)
Sos:
- 3 łyżki oliwy
- 1,5 łyżki wody
- 2 łyżki musztardy Dijon
- pieprz
Wykonanie:
- Pierś z kurczaka oczyścić, obtoczyć w przyprawie i odstawić na min godzinę do lodówki.
- W tym czasie do miski poszarpać liście sałaty, dodać kukurydzę.
- Sos wymieszać i polać sałatkę.
- Ogórka i paprykę pokroić w kosteczkę, a pomidorki przekroić na pół. Dodać do miski
- Sałatkę polać sosem i dodać ser.
- Pierś z kurczaka w całości podsmażyć na patelni grillowej. Jak wystygnie pokroić w paseczki i położyć na wierzch sałatki.