- 1 papryka czerwona
- 1 papryka żółta
- pół cukinii
- 2 cebule
- kilka suszonych pomidorów
- kawałek boczku wędzonego
- 2 piersi z kurczaka
Wykonanie:
- Papryki i mięso pokrój w kostkę. Cukinię w talarki i przekrój na pół. Cebulę w ćwiartki i rozdrobnij ją, a pomidory jak są duże kawałki przekrój na pół.
- Do gorącej wody wsyp łyżkę soli i namocz w niej kurczaka ok 2 godziny. Po upływie tego czasu posyp przyprawą gyros.Odstaw na ok. godzinę
- Boczek skrop oliwą wymieszaną z pieprzem.
- Warzywa posyp ziołami prowansalskimi i wymieszaj w misce z łyżką oliwy.
- Nabijaj na patyczek od szaszłyka, na przemian,tak żeby było kolorowo:)
- Piec w piekarniku ok 40 minut w temperaturze 200 stopni (aż będzie zarumienione).
Smacznego:)