Składniki:
- Podwójna pierś z kurczaka
- 1/2 opakowania sosu teriyaki
- 4 plastry sera żółtego
- 4 plastry ananasa
- 4 bułki
- 1/3 cebuli
- pomidor
- papryczka pepperoni
Wykonanie:
- Pierś oczyść, pokrój w plasterki, polej sosem i smaż na patelni grillowej.
- Obróć mięso, połóż plaster żółtego sera. Smaż aż ser się nie rozpuści.
- Na tej samej patelni podsmaż ananasa.
- Pomidora, cebulę i papryczkę pokrój w plasterki.
- Na bułkę połóż pierś z serem (możesz jeszcze skropić sosem).
- Następnie ananasa, pomidora, krążki cebuli i papryczki.
Smacznego:)
Wszelkie wariacje na temat domowych burgerów wzbudzają moje zainteresowanie, sos teriyaki lubię, więc pomysł jak dla mnie super :)
OdpowiedzUsuń