poniedziałek, 23 września 2013

Domowy burger z kurczakiem teriyaki

Kanapeczka bardzo bogata smakowo:) pyszna porcja energii na śniadanie, lunch lub kolacyjkę:)


Składniki:

  • Podwójna pierś z kurczaka
  • 1/2 opakowania sosu teriyaki
  • 4 plastry sera żółtego
  • 4 plastry ananasa
  • 4 bułki
  • 1/3 cebuli
  • pomidor
  • papryczka pepperoni


Wykonanie:

  1. Pierś oczyść, pokrój w plasterki, polej sosem i smaż na patelni grillowej.
  2. Obróć mięso, połóż plaster żółtego sera. Smaż aż ser się nie rozpuści.
  3. Na tej samej patelni podsmaż ananasa.
  4. Pomidora, cebulę i papryczkę pokrój w plasterki.
  5. Na bułkę połóż pierś z serem (możesz jeszcze skropić sosem).
  6. Następnie ananasa, pomidora, krążki cebuli i papryczki.
Smacznego:)

1 komentarz:

  1. Wszelkie wariacje na temat domowych burgerów wzbudzają moje zainteresowanie, sos teriyaki lubię, więc pomysł jak dla mnie super :)

    OdpowiedzUsuń

Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)