Składniki:
- duży pomidor
- mała cebula pokrojona w kosteczkę
- garść świeżej kolendry
- kawałek pokrojonej papryczki chili
- szczypta soli
- łyżka soku z limonki
- łyżka wody
- 4 jajka
- łyżeczka masła
- 2 garście świeżego szpinaku (baby)
- pieprz
- awokado pokrojone w kosteczkę lub plasterki
- 2 tortille lub 2 naleśniki
- Salsa: pomidora pokrój w drobną kosteczkę, dodaj chili, cebulę, sól, wodę, sok z limonki i drobno pokrojoną kolendrę. Wymieszaj.
- Zrób jajecznicę: jajka rozbij w misce, dodaj sól, pieprz. Wymieszaj.
- Na patelni rozgrzej masło, wlej jajecznicę, pod koniec smażenia dodaj szpinak. Wymieszaj.
- Na tortillę lub naleśnika połóż masę szpinakowo-jajeczną, salsę i awokado.
Rzeczywiście na bogato, zadowoli nawet dużych "obżartuchów".
OdpowiedzUsuńRzeczywiście na bogato, zadowoli nawet dużych "obżartuchów".
OdpowiedzUsuńO tak;)))
OdpowiedzUsuń