wtorek, 5 marca 2013

Chilli con carne

Uwaga na wagę moi drodzy:) teraz można zaszaleć z obiadem, gdyż jest to lekka wersja i bardzooo smaczna:) domownicy zachwyceni z obiadu:) u Was także? zapraszam do spróbowania:)

Składniki: (dla 2 osób)
czas przygotowania: 15 minut

  • 1 cebula drobno posiekana
  • 3 ząbki czosnku
  • 250 g mielonej wołowiny
  • 1/2 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego
  • 1 mała czerwona papryka, pokrojona w kostkę
  • 400 g krojonych pomidorów z puszki
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżeczki łagodnego chilli w proszku
  • 200 ml bulionu wołowego
  • 400 g fasoli czerwonej z puszki (opłukanej)
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
Dodatkowo:
np. brązowy ryż

Wykonanie:
  1. Podduś na oliwie cebulę z czosnkiem aż się zarumieni.
  2. Dodaj mięso mielone wraz z kminem i smaż ok 5 minut na złoty kolor.
  3. Dodaj czerwoną paprykę, pomidory, koncentrat, chilli, bulion i duś ok 30 minut.
  4. Dodaj fasolę i duś ok 15 minut. Przypraw wg uznania.
Smacznego:)


1 komentarz:

  1. Ostatnio dwa razy robiłem i na prawdę było dobre:)
    Całkiem szybko się to robi. Chwila moment i wszystko
    się dusi, potem wrzucamy fasolkę i danie gotowe:)
    Polecam!!!

    OdpowiedzUsuń

Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)