środa, 13 marca 2013

Zupka ze szpinakiem dla malucha

Zupka dla małego szkrabka:)

Składniki:
  • 1/3 marchewki pokrojonej w talarki
  • 1/3 pietruszki  pokrojonej w talarki
  • kawałek szpinaku mrożonego
  • łyżeczka ryżu
  • łyżeczka masła
  • kawałek rybki lub mięska
  • żółtko z jajka
  • szklanka wody niegazowanej, np. Żywiec Zdrój
Wykonanie:
  1. Zagotuj wodę i dodaj warzywa. Gotuj 10 minut pod przykryciem.
  2. Dodaj ryż i gotuj kolejne 10 minut.
  3. W osobnym naczyniu ugotuj rybkę lub mięsko. Jak będzie miękkie dodaj do zupki.
  4. Dodaj masełko i żółtko. 
  5. Wszystko zgnieć widelcem lub lekko zblenduj.
Smacznego:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)