Składniki:
- 2 skrzydełka, porcja rosołowa albo kawałek królika ( tak jak u mnie)
- 1 marchewka
- 1 pietruszka(w korzeniu)
- 1 burak
- 3 ziemniaki
- łyżka octu winnego
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- sól, pieprz do smaku
- vegeta
- kostka rosołowa (opcjonalnie)
Wykonanie:
- Buraka obierz i ugotuj do miękkości. Może to potrwać kilka godzin. Ostudź i zetrzyj na tarce.
- Do gotującej się wody włóż mięso i dodaj vegetę.
- Ziemniaki pokrój w kostkę. Marchew i pietruszkę w kostkę lub talarki.
- Jak mięso będzie półmiękkie dodaj ziemniaki, następnie marchew i pietruszkę.
- Do miękkich warzyw dodaj buraka.
- Dodaj octu.
- Jogurt połącz z zupą (żeby nie powstały grudki do kubka wlej jogurt,chochelkę zupy i wymieszaj, dopiero wtedy wlej do garnka).
- Dopraw do smaku.
Smacznego:)
śliczny kolor barszczyku i bardzo apetyczny :)
OdpowiedzUsuń