Ziołowe jajka faszerowane
Jajeczka z ziołowym farszem przypadną do gustu osobom lubiącym zieleninkę:) bardzo smaczne, polecam:)
Składniki:
- 6 jajek
- łyżka JogoMajo (majonez z jogurtem)
- 1 łyżeczka musztardy
- pół pęczka szczypiorku cienko pokrojonego
- pół pęczka natki pietruszki pokrojonej
- pół pęczka koperku
- sól, pieprz
Wykonanie:
- Jajka ugotuj na twardo (od zagotowania wody, gotuj ok 8 minut)
- Przekrój na pół, żółtka odłóż do miseczki.
- Do żółtek dodaj resztę składników, wymieszaj, dopraw.
- Farsz włóż do rękawa cukierniczego ze szprycą, albo nakładaj łyżką na białko jajka.
- Udekoruj gałązkami koperku, pietruszki.
Uwielbiam faszerowane jajka;)
OdpowiedzUsuńja teżżżż:)
OdpowiedzUsuń