Składniki:
- opakowanie ciasta francuskiego
- 2 żółtka
- 2 łyżki cukru
- 500 g sera mascarpone
- łyżka likieru gruszkowego
- gruszki ze słoika (domowe zimowe przetwory)
- wiórki czekoladowe
- Z ciasta francuskiego wytnij ciekawy kształt, np. z jednej szklanki wytnij kółko, z drugiej kółko o mniejszej średnicy, a z trzeciej jeszcze mniejsze. Na kółko nakładaj pierścienie jeden na drugi i dociśnij, żeby się skleiły. Piec w piekarniku ok 25 minut aż się lekko zarumienią (180 stopni).
- Żółtka utrzyj z cukrem, dodaj likier oraz mascarpone. Zmiksuj.
- Jak ciastka wystygną posmaruj kremem i udekoruj gruszką i wiórkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)