wtorek, 26 marca 2013

Serduszka francuskie

Przepis na podobne ciasteczka znalazłam kiedyś na jakimś blogu, ale niestety nie pamiętam na jakim:( połączenie smaków super, bardzo fajne połączenie kremu z dżemem:)

Składniki:
  • ciasto francuskie
  • dżem leśny
Krem:
  • 1/2 kostki masła
  • 2 łyżki cukru pudru
  • sok z 1/2 cytryny
  • łyżeczka cukru waniliowego
Wykonanie:
  1. Z ciasta francuskiego wytnij kształt np. serduszek (proponuję większe kształty niż moje serduszka)
  2. Piec ok 30 minut w 180 stopniach (aż się zarumienią).
  3. Składniki kremu wymieszaj.
  4. Ciastka przekrój na pół, posmaruj dżemem i masą.
  5. Posypać cukrem pudrem.
Smacznego:) 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)