Składniki:
- 1/2 kg mięsa wołowego
- 2 łyżeczki przyprawy "5 smaków"
- łyżeczka pieprzu
- 1/2 szklanki sosu sojowego
- pęczek dymki
- 1/2 łyżeczki posiekanego świeżego imbiru
- łyżka cukru
- 3 łyżki oleju
- sól
- 1/2 szklanki przygotowanej wody
- Mięso pokrój w kostkę i włóż na rozgrzaną patelnię z oliwą. Smaż na dużym ogniu przez 2 minuty
- Dymkę drobno pokrój.
- Dodaj dymkę, cukier, przyprawę, pieprz, sos sojowy oraz wodę w takiej ilości, żeby przykryła mięso.
- Dusić na małym ogniu od czasu do czasu mieszając.
- Jak sosu trochę odparuje,a mięso będzie miękkie gotowe.
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)