Składniki:
- pół marchewki
- pół pietruszki w korzeniu
- kawałek białej części pora
- łyżka kaszy kukurydzianej
- kawałek mięska, np. piersi z kurczaka
- szklanka wody
- łyżeczka kaszy manny
- łyżeczka masła
- Wodę zagotuj i dodaj kaszę kukurydzianą i warzywa pokrojone w kostkę. Gotuj 20 minut pod przykryciem.
- W osobnym naczyniu ugotuj mięsko (możesz od razu wszytko razem ugotować, nie musisz osobno, z tym ,że z mięska powstaje piana, która zamuli zupkę).
- Pod koniec gotowania dodaj kaszkę manną i masełko.
robiłam taką synkowi, za nic nie chciał, nie lubi tej kaszy;) mięsko osobno ja gotuję, gdyż jest bardzo alergizujące i przy gotowaniu uwalniają się z mięsa różne sterydy, antybiotyki. chyba, że to wiejska kura.
OdpowiedzUsuńSuper blog, podglądam często;)