niedziela, 31 marca 2013

Ziołowe jajka faszerowane

Jajeczka z ziołowym farszem przypadną do gustu osobom lubiącym zieleninkę:) bardzo smaczne, polecam:)

Składniki:
  • 6 jajek
  • łyżka JogoMajo (majonez z jogurtem)
  • 1 łyżeczka musztardy
  • pół pęczka szczypiorku cienko pokrojonego
  • pół pęczka natki pietruszki pokrojonej
  • pół pęczka koperku
  • sól, pieprz
Wykonanie:
  1. Jajka ugotuj na twardo (od zagotowania wody, gotuj ok 8 minut)
  2. Przekrój na pół, żółtka odłóż do miseczki.
  3. Do żółtek dodaj resztę składników, wymieszaj, dopraw.
  4. Farsz włóż do rękawa cukierniczego ze szprycą, albo nakładaj łyżką na białko jajka.
  5. Udekoruj gałązkami koperku, pietruszki.
Smacznego:)

2 komentarze:

Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)