Składniki: (blaszka 20x20cm)
- 200 g masła
- 160 g cukru
- 1 op. cukru z prawdziwa wanilią
- Szczypta soli
- 4 jajka
- 200 g mąki tortowej
- 40 g mąki ziemniaczanej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/2 kg truskawek
- Cukier puder do posypania
- 1/3 słoika dżemu truskawkowego (można pominąć)
Wykonanie:
- Mikserze utrzyj masło z cukrem i szczyptą soli.
- Wbij po jednym jajku ciągle ucierając.
- Przesiej do masy mąki i proszek do pieczenia. Wymieszaj lub zmiksuj.
- Blaszkę wyłóż papierem, wlej masę i łyżeczką nałóż dżem na masę.
- Następnie ułóż umyte i oczyszczone truskawki (przekrojone na pół).
- Piekarnik nagrzej i piecz ok.45 min. w 180 st.
- Posyp cukrem pudrem.
Smacznego;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)