Składniki:
- kilka zielonych szparagów
- 4 jajka
- 4 plasterki szynki
- 4 kromki chleba pełnoziarnistego
- mały jogurt naturalny
- suszony estragon (lub świeży)
- 1/2 łyżeczki kurkumy
- 1/3 cyryny
- łyżka octu
- cukier, sól, pieprz
Wykonanie:
- Szparagi umyj, odłam końcóki, zalej niewielką ilością wody, dodaj szczyptę cukru i gotuj 5 min.Odsącz.
- Jogurt wymieszaj z kurkumą, estragonem, cytryną. Dopraw do smaku szczyptą soli, pieprzu i cukru.
- Bułkę opiec w tosterze, a szynkę na suchej patelni.
- Na kromkę połóż szparagi, szynkę.
- Zagotuj osoloną wodę z octem. Jajka wbij do miseczki i wlej delikatnie do wrzątku. Wyjmij łyżką cedzakową.
- Jajka połóż na kanapce, polej sosem i posyp estragonem,
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)