Składniki:
- 100 g kaszy jaglanej
- Podwójna pierś z kurczaka
- 1/2 ogórka świeżego
- Kilka suszonych pomidorów z zalewy oliwnej
- Awokado
- Świeży koperek
- Sok z 1/2 cytryny
- Łyżka oliwy z oliwek
- Szczypta soli
Dressing:
- 3 łyżki oliwy
- 1/2 cytryny
- Sól, pieprz
Wykonanie:
- Kaszę opłucz pod bieżącą zimną wodą, zalej wrzątkiem (szklanka)i gotuj na małym ogniu pod przykryciem ok.15 min.
- Przesyp kaszę go miski, dodaj łyżkę oliwy i szczyptę soli, wymieszaj i odstaw.
- Kurczaka oczyść, pokrój w kostkę i ugotuj albo usmaż na patelni z dodatkiem soli i pieprzu..
- Awokado przekrój, usuń pestkę i środek pokrój w kostkę. Skrop sokiem z cytryn, żeby nie zczerniało.
- Pomidory pokrój wraz z ogórkiem w kostkę, koperek drobniutko posiekaj.
- Składniki dressingu wymieszaj.
- W misce połącz kaszę, dodatki i dressing. Wymieszaj.
Smacznego;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)