niedziela, 13 lipca 2014

Salsa z ananasem i chilli

Wersja z ananasem -salsa:)

Składniki:
  • 1/3 świeżego ananasa
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 1 duży pomidor
  • Garść kolendry 
  • Garstka czerwonej bazylii-opcjonalnie
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • Szczypta chilli rozdrobnionej, suszonej
Wykonanie:
  1. Ananasa, paprykę i cebule pokrój w drobna kostkę.
  2. Pomidora sparz, obierz ze skórki i pokrój w kostkę.
  3. Wszystko wymieszaj w misce, posyp chilli.
Smacznego:)




1 komentarz:

  1. U mnie podobne "danie" działało do wczoraj jako nakładka na pizzerinkę, do pieczarek. Nie dodawałem jednak czerwonej cebulki, dziękuję, poprawiłem przepis :) nawet nie wiedziałem, że polubiłem "salsę", na mój użytek spożywam często z naturalnym ketchupem o całkiem dużej ilości pomidorów w pomidorach (lubię np. ten z Pińczowa), teraz nic dodać nic ująć.

    OdpowiedzUsuń

Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)