niedziela, 13 lipca 2014

Tortilla z łososiem

Sprawdzi się na każdej imprezie jako przekąska. Tortilla z łososiem  i koperkiem.

Składniki:

  • 4 placki tortilli
  • 2 serki śmietankowe po 200 g (np. Delikate, Almette)
  • 2 Op. Łososia wędzonego w plastrach
  • Pęczek koperku, drobno pokrojonego

Wykonanie:

  1. Placek tortilli posmaruj serkiem, posyp koperkiem na całości.
  2. Na jednym boku połóż łososia i zroluj placek.
  3. Zawiń w folię aluminiową i odstaw do lodówki na min. godzinę.
  4. Pokrój w plasterki 2-3 cm.
Smacznego:)


3 komentarze:

  1. Szybko i smacznie, lubię, polecam również zapiekane roladki z tortilli (,kuchnia lidla,) z serami, szynką i salami, mniam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Robię podobną przekąskę, znika w mgnieniu oka.

    OdpowiedzUsuń

Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)