poniedziałek, 25 lutego 2013

Ananas w migdałach

Przepis zdradziła mi mama:) uwielbiam to połączenie..i jeszcze ta czekolada.... mniammm !

Składniki:
Czas wykonania: ok 15 minut
  • 1/2 puszki ananasa lub 1/2 pokrojonego świeżego
  • 1 opakowanie migdałów
  • 2 jajka
  • 1 szklanka mąki
Polewa:
  • czekolada mleczna lub gorzka
  • śmietana kremówka lub mleko ( lub mleko z serkiem homogenizowanym naturalnym)
Wykonanie:
  1. Ananasa obtoczyć w mące, następnie w jajku i na końcu w migdałach.
  2. Smażyć na złoty kolor,
  3. Podawać z czekoladą przygotowaną w kąpieli wodnej.
Smacznego:)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)