środa, 27 lutego 2013

Kulki marchewkowe

Słodkie kuleczki na deserek:) a kto powiedział, że marchewka może być tylko do obiadu?:)

Składniki:
  • 4 marchewki starte na tarce o grubych oczkach
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • opakowanie herbatników
  • wiórki kokosowe
  • pół szklanki orzechów włoskich
Wykonanie:
  1. Marchewkę podsmaż na oliwie z dodatkiem cukru pudru do miękkości. Ostudź.
  2. Herbatniki i orzechy włoskie zmiel lub rozgnieć w moździerzu.
  3. Do marchewki dodaj orzechy i herbatniki. Wymieszaj.
  4. Uformuj kulki wielkości orzecha włoskiego i obtocz od razu w wiórkach kokosowych.
  5. Schłodzić w lodówce. 
Smacznego:) 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)