Ciekawy, ostry i szybki kurczaczek.
Szybki w przygotowaniu dla miłośników ostrego jedzenia:)
- 1 podwójna pierś z kurczaka
- 2 limonki lub 1 mała cytryna
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka papryczki chili
- 2 łyżki oleju lub oliwy
- patyczki do szaszłyków
Wykonanie:
- Pierś oczyszczamy i kroimy w kostkę.
- W miseczce robimy marynatę do kurczaka: do oliwy dodajemy wyciśniętego czosnku, cytryny (lub limonki) i paprykę.
- Patyczki do szaszłyków moczymy w gorącej wodzie.
- Kurczaka obtaczamy w marynacie i odstawiamy do lodówki na ok 1 godzinę.
- Nabijamy na patyczki i wkładamy do rozgrzanego piekarnika na ok 15 minut aż się zarumieni (180 stopni).
Dodatki:
- ziemniaczki
- surówka (kapusta pekińska, kukurydza, papryka, jogurt naturalny, sól, pieprz)
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)