środa, 27 lutego 2013

Kuskus na kolorowo

I znowu "365 sposobów na..." tym razem lekko i owocowo:)

Składniki:
czas przygotowania: ok 20 minut
  • 150 g kuskusu
  • 200 ml gorącego bulionu warzywnego (może być z kostki,aczkolwiek  można pominąć)
  • 50 g  fasolki szparagowej pokrojonej na paseczki
  • 1 mała pomarańcza
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka płynnego miodu
  • 1 granat
  • 1/2 małego ananasa pokrojonego w kostkę
  • 1 mała czerwona papryka pokrojona w kostkę
Wykonanie:
  1. Kuskus zalać bulionem i odstawić na ok 20 minut.
  2. We wrzącej wodzie ugotować fasolkę szparagową, odcedzić i przelać zimną wodą.
  3. Skórkę z pomarańczy mieszamy z 3 łyżkami soku pomarańczowego,miodem i oliwą.
  4. Granat oczyszczamy i wydłubujemy ziarenka.
  5. Dodajemy go do kaszy,ananasa,fasolki,papryki.
  6. Skrapiamy sokiem.
  7. Wkładamy do lodówki do czasu podania.
Smacznego:)


2 komentarze:

Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)