Składniki:
czas przygotowania: ok 20 minut
- 150 g kuskusu
- 200 ml gorącego bulionu warzywnego (może być z kostki,aczkolwiek można pominąć)
- 50 g fasolki szparagowej pokrojonej na paseczki
- 1 mała pomarańcza
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka płynnego miodu
- 1 granat
- 1/2 małego ananasa pokrojonego w kostkę
- 1 mała czerwona papryka pokrojona w kostkę
Wykonanie:
- Kuskus zalać bulionem i odstawić na ok 20 minut.
- We wrzącej wodzie ugotować fasolkę szparagową, odcedzić i przelać zimną wodą.
- Skórkę z pomarańczy mieszamy z 3 łyżkami soku pomarańczowego,miodem i oliwą.
- Granat oczyszczamy i wydłubujemy ziarenka.
- Dodajemy go do kaszy,ananasa,fasolki,papryki.
- Skrapiamy sokiem.
- Wkładamy do lodówki do czasu podania.
zdrowo , kolorowo i przepysznie ;D
OdpowiedzUsuńDokładnie tak;)
OdpowiedzUsuń