Dość ostre, ale lekkie i pyszne:) wygląda niepozornie, ale smakuje na prawdę pysznie:)
Składniki:
- 1 podwójna pierś z kurczaka pokrojony w kostkę
- olej do smażenia
- 1 bakłażan pokrojony w kostkę
- 1 cebula pokrojona w talarki
- 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
- 2 łyżki przyprawy curry
Dodatkowo:
ryż, jogurt naturalny, pomidor
Wykonanie:
- Pierś i bakłażana podsmaż na patelni. Smaż ok 5 minut, aż bakłażan zmięknie.
- Dodaj cebulę i czosnek. Smaż kolejne 5 minut, aż zacznie się rumienić
- Na koniec dodaj przyprawę curry.
- Podawaj z dodatkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)