wtorek, 19 lutego 2013

Pierwsza zupka z rybką

Składniki:

  • 1/2 marchewki pokrojonej w talarki
  • kawałeczek selera
  • 1/2 pietruszki pokrojonej w talarki
  • 1/2 żółtka jajka ugotowanego na twardo
  • różyczka brokuła
  • łyżeczka ryżu
  • łyżeczka masełka
  • łyżeczka kaszy manny
  • pół szklanki wody niegazowanej, np. Żywiec Zdrój
  • kawałek ryby.
Wykonanie:
  1. Rybę ugotować w osobnym naczyniu, aż będzie miękka.
  2. Do wrzącej wody dodać ryż i warzywa. Gotwać pod przykryciem ok. 20 minut.
  3. Dodać żółtko,rybkę, masełko, kaszę manną i gotować jeszcze ok. 5 minut.
  4. Po ugotowaniu zgnieść widelcem.
Smacznego:)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)