- 2 ziemniaki
- 2 płaskie łyżki kaszy manny
- 1 marchewka
- 1 cebula
- kawałek słoniny pokrojonej w kostkę lub kawałek masła lub oliwy
- 1/2 selera
- 1/2 pora
- 1/2 pęczka natki pietruszki (opcjonalnie)
- kostka warzywna
Wykonanie:
- Do garnka wlewamy 2 litry wody i kostkę warzywną. Gotujemy.
- Warzywa kroimy w kostkę (oprócz cebuli) Dodajemy do wywaru i gotujemy ok 15 minut.
- Następnie dodajemy kaszę manną i gotujemy ok 10 minut.
- Na patelni roztapiamy słoninę, masło lub oliwę i dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę. Czekamy aż się zarumieni. Dodajemy do zupy.
- Przed podaniem można posypać natką pietruszki.
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)