czwartek, 27 lutego 2014

Ciecierzyca do chrupania

Zdrowa przekąska dla maluszków, mogą pochrupać jak orzeszki. Oczywiście rodzice też mogą pochrupać;)) mniamm;)

Składniki:
  • Szklanka ciecierzycy
  • Oliwa
  • Zioła: papryka ostra i słodka, kurkuma, sól, zioła prowansalskie, kminek 
Wykonanie:
  1. Ciecierzycę namoczyć w wodzie przez noc.
  2. Wodę z ciecierzycy wymienić i gotować przez ok.2 h.
  3. Obtoczyć w oliwie i przyprawach.
  4. Piekarnik nagrzać, wyłożyć na blaszkę z papierem do pieczenia.
  5. Piec ok. 30 min. w 180 stopniach.
Smacznego;)

1 komentarz:

  1. Czy ciecierzyca może być z puszki? I czy tak samo wyjdzie z soczewicą?

    OdpowiedzUsuń

Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)