czwartek, 27 lutego 2014

Fioletowa kasza jaglana

Szybki podwieczorek, albo i drugie śniadanko;) ciekawy kolor zachęci dzieciaczka do zjedzenia:)

Skladniki:
  • 1/2 szklanki kaszy jaglanej
  • Garść jagód, u mnie mrożone
  • Garstka rodzynek
  • Garstka migdałów w płatkach
  • Garstka wiórków kokosowych
  • 2 łyżki miodu
Wykonanie:
  1. Do garnka wlej ok. szklanki wody i zagotuj. Dodaj rodzynki. Dodaj jagody.
  2. Kaszę opłucz na sitku, dodaj do wody i gotuj do wchłonięcia wody.
  3. Dodaj miód, wymieszaj.
  4. Przełóż do miseczki, podsyp kokosem i migdałami.
Smacznego;)

1 komentarz:

Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)