Składniki:
- Pierś z kurczaka
- 1/2 szklanki kaszy kuskus
- 3-4 suszone pomidory
- 2 kostki szpinaku mrożonego
- ząbek czosnku
- 2-3 łyżki mleka
- 2-3 łyżki kremówki
- Kawałek żółtego sera, startego na tarce
- Chili mieszanka przypraw, sól, pieprz
Wykonanie:
- Kaszę zalej gorącą wodą, tak żeby zakryła kaszę. Przykryj i po kilku minutach wymieszaj widelcem.
- Pomidory pokrój w paseczki
- Do rondelku wlej mleko, dodaj czosnek wyciśnięty i szpinak. Gotuj kilka minut, aż sie rozmrozi szpinak.
- Pierś pokrój w paseczki lub kosteczkę, dodaj soli, pieprzu i chili. Podsmaż.
- Naczynko żaroodporne wysmaruj lekko oliwą, wsyp kuskus i dodaj szpinak.
- Dodaj kurczaka, pomidory i posyp serem.
- Polej kremówką i posyp chilli.
- Piekarnik nagrzej i piec ok 10-15 min, aż ser się rozpuści.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)