Składniki:
- 4 plastry kotletów schabowych
- 2 garście marchewki z groszkiem ( u mnie mrożonej)
- Kawałek świeźego imbiru
- 8 łyżek sosu sojowego
- 1/4 szklanki białego wina
- 8 łyżek wody
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- Kolendra, sól, pieprz
Wykonanie:
- Imbir pokroić w paseczki, dodać do sosu sojowego.
- Wymieszać wraz z winem i wodą.
- Kotlety włożyć do marynaty imbirowej. Zamarynować chwilę, następnie odsaczyć z zalewy.
- Podsmażyć mięso, dodsć marchewkę z groszkiem.
- Dolać zalewę, sól, pieprz. Chwilę podgotować, aż marchewka i groszek zmięknie. W razie potrzeby dolać troszkę wody.
Pyszny obiadek i prosty;) idealny gdy czasu mało na gotowanie;)
OdpowiedzUsuń