piątek, 28 lutego 2014

Zupa ogórkowa

Zwykła, prosta, tradycyjna ogórkowa:)

Składniki:

  • Domowy wywar mięsno-warzywny ( obrana i pokrojona włoszczyzna, liść laurowy, ziele angielskie, skrzydełka,sól, pieprz-gotować ok. 2 h)
  • Ogórki kiszone starte na tarce( mały słoiczek startych lub 3-4 ogórki zetrzeć)
  • 2-3 łyżki jogurtu naturalnego
  • Sól, pieprz

Wykonanie:

  1. Do ugotowanego wywaru dodać starte ogórki, przyprawić.
  2. W szklance rozmieszać jogurt z odrobiną zupy.
  3. Jak zupa troszkę ostygnie ( nie będzie wrząca, bo się zwarzy) zabielić jogurtem.
Smacznego:)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)