Pierś z kurczaka z ananasem na ostro
Pierś pod słodkim ananasem i ostrym chilli komponuje się rewelacyjnie. Robiłam go nie raz z różnymi przyprawami, ale ta jest zdecydowanie najlepsza.
Składniki:
- Pierś z kurczaka
- Plastry ananasa
- Ser żółty
- Chilli, mieszanka przypraw w młynku
- Sól, pieprz
- Oliwa
Wykonanie:
- Pierś oczyść, umyj i osusz ręcznikiem. Natrzyj solą i pieprzem.
- Piekarnik nagrzej. Pierś zawiń w folię aluminiową, skrop oliwą.
- Piecz pierś ok. 30 min. Odkryj, połóż plasterek ananasa, plasterek sera i posyp chilli.
- Piecz ok.15 minut aż ser się rozpuści, a kotleciki będzie miękki.
wygląda smacznie:) lubię połączenie kurczaka z ananasem:D
OdpowiedzUsuńNie tylko smacznie wygląda ale i tak samo smakuje ;) Zamiast soli i pieprzu dałem przyprawę do kurczaka, a zamiast chili mieszankę papryki ostrej i słodkiej, wyszło świetne.
OdpowiedzUsuń