środa, 26 lutego 2014

Zapiekane jabłka pod kruszonką

Pycha, pycha, pycha;)

Składniki:
  • 7 sporych łyżek startach jabłek, odciśniętych z soku ( u mnie te co zostały z soku jablkowego na zimę)
  • Łyżka masła
  • Łyżka przyprawy do szarlotki
  • Otręby owsiane i masło do otoczenia naczynia do zapiekania
Kruszonka:
  • Łyżka masła
  • 3 łyżki zmielonych migdałów
  • 6 łyżek otrębów owsianych
Wykonanie:
  1. Naczynia do zapiekania posmarować masłem i posypac otrębami.
  2. Jabłka podsmażyć na maśle, dodac przyprawy.
  3. Zrobić kruszonkę, wszystko zgnieść w ręce, rozkruszyć w ręce.
  4. Do naczynia włożyć jabłka i posypac kruszonką.
  5. Piec w piekarniku ok.30 min w 180 stopniach.
Smacznego;)


1 komentarz:

Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)