Zapiekane jabłka pod kruszonką
Pycha, pycha, pycha;)
Składniki:
- 7 sporych łyżek startach jabłek, odciśniętych z soku ( u mnie te co zostały z soku jablkowego na zimę)
- Łyżka masła
- Łyżka przyprawy do szarlotki
- Otręby owsiane i masło do otoczenia naczynia do zapiekania
Kruszonka:
- Łyżka masła
- 3 łyżki zmielonych migdałów
- 6 łyżek otrębów owsianych
Wykonanie:
- Naczynia do zapiekania posmarować masłem i posypac otrębami.
- Jabłka podsmażyć na maśle, dodac przyprawy.
- Zrobić kruszonkę, wszystko zgnieść w ręce, rozkruszyć w ręce.
- Do naczynia włożyć jabłka i posypac kruszonką.
- Piec w piekarniku ok.30 min w 180 stopniach.
świetny pomysł:)
OdpowiedzUsuń