Składniki:
- 1 płat ryby (np.dorsz atlantycki)
- 1/2 bulwy fenkułu (koloru włoskiego)
- 1 mały por ( biała cześć)
- 1/3 szklanki mleka
- Sól, pieprz
- 1/2 cytryny
- Oliwa z oliwek
- szklanka kaszy pęczak
Wykonanie:
- Kaszę ugotuj w 2 szklankach wody, ok.15 minut.
- Naczynie żaroodporne wyłóż folią aluminiową.
- Rybę natrzyj solą, pieprzem, skrop cytryną, polej oliwą i zawiń w folię.
- Piekarnik nagrzej i piec w 180 stopniach ok. 10 minut. Odkryj folię i zostaw rybę jeszcze 5 minut.
- Koper włoski pokrój w paseczki,a por w plasterki.
- Do garnka wlej mleko, dodaj por i fenkuł i duś ok. 10 minut. Przypraw.
- Na talerzu układaj: kasza, ryba i warzywa.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)