Składniki: dla 3 osób
- 1/2 Sałaty masłowej
- 1/4 Arbuza
- 2 plasterki świeżego ananasa
- Garść Kiełek rzodkiewki
- 4-6 Pomidorki koktajlowe
- Podwójna pierś z kurczaka
- Łyżka oleju kokosowego
- Sól, pieprz
- Łyżka imbiru w proszku
- 200 ml napoju z czastkami kokosa, smak mango (Coconut Drink Coco Natural Mango Taste)
Wykonanie:
- Pierś oczyścić, pokroić w paseczki. Obtoczyc w soli, pieprzu i imbirze.
- Na patelni rozgrzać olej, dodać mięso. Po 2 minutach wlać 200 ml wody kokosowej z mango. Smażyć aż woda odparuje.
- W miseczce układać poszarpaną sałatę, arbuza pokrojonego w kostkę lub kulki zrobione za pomocą łyżki do wyciągania pestek melona.
- Następnie ananasa pokrojonego w kostkę, pomidorki przekrojone w ćwiartki, kurczaka i posypać kiełkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)