czwartek, 13 lutego 2014

Sałatka z kurczakiem, arbuzem i ananasem

Pychota egzotyczna;)

Składniki: dla 3 osób
  • 1/2 Sałaty masłowej
  • 1/4 Arbuza
  • 2 plasterki świeżego ananasa
  • Garść Kiełek rzodkiewki
  •  4-6 Pomidorki koktajlowe
  • Podwójna pierś z kurczaka
  • Łyżka oleju kokosowego
  • Sól, pieprz
  • Łyżka imbiru w proszku 
  • 200 ml napoju z czastkami kokosa, smak mango (Coconut Drink Coco Natural Mango Taste)
Wykonanie:
  1. Pierś oczyścić, pokroić w paseczki. Obtoczyc w soli, pieprzu i imbirze.
  2. Na patelni rozgrzać olej, dodać mięso. Po 2 minutach wlać 200 ml wody kokosowej z mango. Smażyć aż woda odparuje.
  3. W miseczce układać poszarpaną sałatę, arbuza pokrojonego w kostkę lub kulki zrobione za pomocą łyżki do wyciągania pestek melona.  
  4. Następnie ananasa pokrojonego w kostkę, pomidorki przekrojone w ćwiartki, kurczaka i posypać kiełkami.
Smacznego:)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)