czwartek, 27 lutego 2014

Pierś z kurczaka z ananasem na ostro

Pierś pod słodkim ananasem i ostrym chilli komponuje się rewelacyjnie. Robiłam go nie raz z różnymi przyprawami, ale ta jest zdecydowanie najlepsza.

Składniki:
  • Pierś z kurczaka
  • Plastry ananasa
  • Ser żółty
  • Chilli, mieszanka przypraw w młynku
  • Sól, pieprz
  • Oliwa
Wykonanie:
  1. Pierś oczyść, umyj i osusz ręcznikiem. Natrzyj solą i pieprzem.
  2. Piekarnik nagrzej. Pierś zawiń w folię aluminiową, skrop oliwą.
  3. Piecz pierś ok. 30 min. Odkryj, połóż plasterek ananasa, plasterek sera i posyp chilli.
  4. Piecz ok.15 minut aż ser się rozpuści, a kotleciki będzie miękki.
Smacznego:)

2 komentarze:

  1. wygląda smacznie:) lubię połączenie kurczaka z ananasem:D

    OdpowiedzUsuń
  2. Nie tylko smacznie wygląda ale i tak samo smakuje ;) Zamiast soli i pieprzu dałem przyprawę do kurczaka, a zamiast chili mieszankę papryki ostrej i słodkiej, wyszło świetne.

    OdpowiedzUsuń

Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)