Pierś pod słodkim ananasem i ostrym chilli komponuje się rewelacyjnie. Robiłam go nie raz z różnymi przyprawami, ale ta jest zdecydowanie najlepsza. Składniki:
Pierś z kurczaka
Plastry ananasa
Ser żółty
Chilli, mieszanka przypraw w młynku
Sól, pieprz
Oliwa
Wykonanie:
Pierś oczyść, umyj i osusz ręcznikiem. Natrzyj solą i pieprzem.
Piekarnik nagrzej. Pierś zawiń w folię aluminiową, skrop oliwą.
Piecz pierś ok. 30 min. Odkryj, połóż plasterek ananasa, plasterek sera i posyp chilli.
Piecz ok.15 minut aż ser się rozpuści, a kotleciki będzie miękki.
Nie tylko smacznie wygląda ale i tak samo smakuje ;) Zamiast soli i pieprzu dałem przyprawę do kurczaka, a zamiast chili mieszankę papryki ostrej i słodkiej, wyszło świetne.
wygląda smacznie:) lubię połączenie kurczaka z ananasem:D
OdpowiedzUsuńNie tylko smacznie wygląda ale i tak samo smakuje ;) Zamiast soli i pieprzu dałem przyprawę do kurczaka, a zamiast chili mieszankę papryki ostrej i słodkiej, wyszło świetne.
OdpowiedzUsuń