czwartek, 27 lutego 2014

Kurki z warzywami

Szybkie danie, fajny pomysł zarówno na obiad, jak i na kolację. Lekkie:))

Składniki:
  • 500 g kurek
  • 300 g fasolki szparagowej
  • 3 ziemniaki
  • 2 marchewki
  • pierś z kurczaka
  • łyżka musztardy
  • olej z tymiankiem
Wykonanie:
  1. Kurki umyj, odetnij końcówki.
  2. Wrzuć na osolony wrzątek i gotuj ok. 5 minut, odcedź.
  3. Z fasolki oderwij końce i ugotuj, aż będzie miękka.
  4. Ziemniaki i marchewkę pokrój w słupki. Ugotuj w osolonej wodzie do miękkości.
  5. Pierś oczyść, pokrój w paseczki lub kosteczkę.
  6. Na patelnię wlej olej, usmaż pierś.
  7. Dodaj ugotowane warzywa i kurki. Wymieszaj.
  8. Składniki na sos wymieszaj.
  9. Na talerz ułóż warzywa i polej sosem.
Smacznego:)


1 komentarz:

Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)