czwartek, 27 lutego 2014

Pasta z cieciorki

Uwielbiam pasty na kanapki. Dzięki nim mają one super smak i nie nudny;) z dodatkami są czymś wyjątkowym;))

Składniki:
  • Szklanka cieciorki
  • 5 łyżek pasty sezamowej tahini
  • 4 łyżki oleju sezamowego
  • 2 łyżki przyprawy curry
  • Sól, pieprz
  • Łyżka ziaren sezamu
Wykonanie:
  1. Ciecierzycą namocz ok. 12 h. Następnego dnia ugotuj, aż bedzie miękka - ok. 2 godzin.
  2. Do cieciorki dodaj pastę zezamową, olej i przyprawy. Zmiksuj.
  3. Ziarna sezamu podpraż na suchej patelni i posyp pastę.*
Smacznego;)

Można pominąć jak ktoś nie jest fanem sezamu. Ja zapomniałam posypac do zdjęcia;) ale na kanapeczce posypałam;)



1 komentarz:

Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)