czwartek, 27 lutego 2014

Peree z selera i jabłka

Bardzo lekkie i fajne puree zamiast ziemniaczkow do obiadku;)

Składniki:
  • 500 g selera
  • 2 jabłka
  • Szklanka wywaru warzywnego (najlepiej z domowego rosołku)
  • Świeżo zmielony pieprz
  • Łyżka oliwy
Wykonanie:
  1. Seler obierz i pokrój w drobną kostkę. 
  2. Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne, pokrój miąższ na kawałki.
  3. Kawałki jabłka i kostki selera umieść w rondlu. Zalej je wywarem i doprowadź do wrzenia. Gotuj 30 minut na średnim ogniu.
  4. Warzywa odsącz i zmiksuj. Do purèe dodaj tyle wywaru, by uzyskać porządną konsystencję. Dopraw pieprzem i polej oliwą.
Smacznego;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)