Składniki:
- Opakowanie tortilli (4 szt)
- 2-3 serki śmietankowe o smaku chrzanowym
- 1/2 opakowania rukoli
- 1/2 papryki
- Kilka ogórków korniszonych
- Szynka w plasterkach
Wykonanie:
- Tortillę posmaruj serkiem.
- Ogórka pokrój w plasterki (wzdłóż dłuższego boku ogórka).
- Paprykę oczyść, umyj i pokrój w paski.
- Na połówce tortilli połóż opłukaną i osuszoną rukolę oraz wędlinę.
- Układaj na niej naprzemiennie plasterek papryki i ogórka. Jeden obok drugiego.
- Zroluj tortillę od strony farszu, kierując się ku pustej strony.
- Zawiń w folię aluminiowa i schłodz w lodówce.
- Pokrój w grubsza plasterki.
Smacznego:)
uwielbiam je!!! :)
OdpowiedzUsuńbardzo lubię:)i robiłam już różne wersje:)
OdpowiedzUsuń