Składniki: (dla 2 os)
- 3/4 szklanki kuskusu
- Jabłko
- 4 łyżeczki płatków owsianych
- Kilka orzechów włoskich
- 2 łyżki miodu
- Łyżka cynamonu
Wykonanie:
- Kuskus zalej wrzątkiem. Wody daj tylko troszkę ponad kaszę. Zakryj, aż spęczneje. Odstawić na chwilkę.
- Jabłko obierz, pokrój w kostkę i duś w garnuszku z odrobina wody przez ok. 5 minut.
- Orzechy pokrój, wymieszaj z otrębami, miodem i cynamonem.
- W naczyniu do zapiekania połóż połowę kaszy kuskus, jabłka, resztę kuskus i orzechy z dodatkami, tworząc kruszonkę.
- Piekarnik nagrzej, piec ok. 20 minut, aż się zarumieni. Temp. 180 stopni.
Smacznego;)
świetny pomysł też sobie takie zrobię:)
OdpowiedzUsuń