Składniki:
- 400 g mąki pszennej Grahama
- 140 g białej mąki pszennej
- 50 g masła
- 1 małe opakowanie proszku do pieczenia
- 2 szklanki letniego mleka
- 1/2 łyżeczki soli
Wykonanie:
- Piekarnik nagrzej do 180 stopni.
- Mąki przesiej z proszkiem do pieczenia.
- Masło rozpuść w rondelku.
- Do miski z mąką dodaj masło, letnie mleko i sól.
- Ciasto wyrabiaj ręką w misce. Będzie miało luźną konsystencję.
- Foremkę keksówkę wyłóż papierem do pieczenia. Wlej masę chlebową.
- Piecz 30 minut pod przykryciem ( papierem do pieczenia).
- Odkryj i piecz kolejne 30 minut.
Smacznego;)
ciekawy przepis:)
OdpowiedzUsuńczy moge zamiast maki pszennej dac jakas inna?? jestem niestety uczulona...
OdpowiedzUsuń